BIOGRAFIE
Arjan Kuijper - bas   Floortje Jansen - zang   George Newman - drums   Jeroen Tacx - gitaar
White Lily band
Foto genomen door Karin Klein-Wolt

White Lily is opgeheven in november 2008. Hieronder staat de biografie van de laatste bezetting.

White Lily komt uit Amsterdam en bestaat sinds april 2001. Na een aantal bezettingswisselingen heeft de band nu de sterkste line-up in z'n bestaan, sinds kort compleet met een ervaren en creatieve zangeres.
White Lily wil zich niet in het standaard rockidioom laten plaatsen; onze nummers bewegen zich ergens tussen psychedelische/experimentele rock, speelse metal en filmische muziek.

White Lily besteedt veel aandacht aan structuur en opbouw. In de nummers worden veel riffs gebruikt die ingekleurd worden door verschillende gitaargeluiden. Er worden voortdurend nieuwe invloeden verwerkt en uitgeprobeerd, terwijl steeds een rode draad is te herkennen. De zang voegt een extra sferische laag toe aan de muziek en de solide creatieve ritmesectie zorgt voor een krachtige verrassende sound.
AfterVoiceS Invloeden zijn o.a. bands als Tool, System Of A Down, King Crimson, Porcupine Tree, Placebo.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de gloednieuwe studio-demo AfterVoiceS met 4 sterke nieuwe composities waarop ook de nieuwe zangeres Floortje te horen zal zijn.
De voorlaatste demo-CD van White Lily, getiteld: 'White Lily Concepts' is een semi-official rehearsal demo en geeft een goede doorsnede van het repertoire dat bestaat uit ongeveer 15 eigen composities.

De afgelopen tijd hebben we flink aan de weg getimmerd door mee te doen aan de voorronde van de Amsterdamse Popprijs 2004, Winston Popprijs 2005 en 2006, AMP Battle of the Bands 2005, alsook diverse optredens te doen bij o.a. Pakhuis Wilhelmina, de Cantine, Winston, Volta, AMP, Maloe Melo, Club Meander en The Cave te Amsterdam; Manifesto te Hoorn; Fishline en ZSV te Zaandam.

Daarnaast gaat White Lily tijdelijke samenwerkingen aan met andere muzikanten en andere disciplines d.m.v. muziekprojecten e.d.

Voor boekingen neem contact op met Jeroen Tacx.

White Lily